En klocka för spelfantasten

Om man inte har de tekniska kunskaperna för att programmera sitt eget black jack-spel, eller helt enkelt har alldeles för mycket pengar att röra sig med, så kan kanske en klocka med inbyggt black jack-bord vara något.

Superurmakaren Christophe Claret, känd för att göra extremt avancerade klockor, med speciella funktioner (s.k. komplikationer) långt bortom vad man trodde var möjligt, har skapat en klocka med ett black jack bord i urtavlan. Genom att trycka på knappar på klockans sida så slumpas kort fram, både åt spelaren och åt dealern. Över huvud taget är inte så mycket känt om klockan, men det verkar som att man kan vara två som spelar black jack mot det mekaniska ”huset”. Några pengar betalar klockan dock inte ut. Å andra sidan kommer man som spelare inte heller att förlora några pengar på att spela med sin klocka.

Faktum är också att det inte bara ingår en black jack-funktion i klockan! På baksidan av boetten finns ett roulettehjul, och det ska även gå att spela något tärningsspel. Men mycket rörande denna klocka är fortfarande höljt i dunkel. Något klokare blir man av den här reklamfilmen, som förvisso är datoranimerad, men ändå förklarar en del av mekaniken som gör det möjligt att spela black jack.

Ytterligare en sak är helt säker när det gäller den här klockan, och det är att prislappen kommer att bli riktigt saftig, vilket alltid är fallet när det gäller Clarets skapelser. Det talas om ett pris på 200 000 dollar, men med tanke på va
d man får för de pengarna är det nog att betrakta som rimligt, trots allt.

Du kan läsa mer om klockan här.